Marti, 26 iulie 2011 incepand cu ora 14:00 va avea loc Conferinta finala a proiectului "Fii activ pe piata muncii in sectoarele turism si comert in judetele Tulcea, Braila si Galati!"POSDRU/45/5.1/32941 la sediul Consiliului Judetean Tulcea, Sala Mihail Kogalniceanu.
 
Considerăm evenimentul de închidere al proiectului o bună oportunitate de a oferi tuturor participanților și în special reprezentanților societăților cu activitate în domeniul turismului şi industriei alimentare, atât informații de actualitate cu privire la structura ocupaţională din judetele Tulcea, Braila si Galati  în domeniile vizate cât şi detalii legate de resursele umane existente în aria lor de competenţă.  
 
Va invitam sa luati parte la acest eveniment!
 

PROGRAM CURSURI
februarie 2010 - mai 2011

Curs cofetar / patiser

februarie 2010 - mai 2011

Curs comerciant-vânzător mărfuri alimentare

februarie 2010 - mai 2011

Curs bucătar

februarie 2010 - mai 2011

Curs ospătar / chelner

Echipa
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Obiectivul general al proiectului:

Creşterea ratei de ocupare şi facilitarea integrării pe piaţa muncii a şomerilor prin îmbunătăţirea şi extinderea competenţelor profesionale ale şomerilor, persoanelor inactive şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă în judeţele Tulcea, Brăila şi Galaţi, pentru a răspunde cerinţelor potenţialilor angajatori din sectoarele turism şi comerţ în sprijinul dezvoltării regionale, creşterii competitivităţii resurselor umane şi promovării coeziunii economice şi sociale.

» mai mult
NOUTATI

Baze de date - ofertă și cerere de muncă

Vă invităm să vizitați bazele de date ale proiectului, care cuprind informații despre cererea și oferta de muncă din județul dumneavoastră:
 
www.fsesomerisudest.ro/oportunitati/

Anunț pentru participanții la cursuri

Stimaţi cursanţi,
Vă mulţumim pentru participarea activă la activitatea de orientare si consiliere desfăşurată în cadrul proiectului „Fii activ pe piata muncii in sectoarele turism si comert in judetele Tulcea, Braila si Galati!” POSDRU/45/5.1/G/32941
Începând cu data de 15.07.2011, S.C. EURODEZVOLTARE S.R.L. în calitate de Beneficiar, vă invită să ridicaţi urmatorele documente:

TE SPRIJINIM SA ITI GASESTI UN LOC DE MUNCA!

Modulul  "Tehnici de căutarea activă a unui loc de muncă" are scopul de a sprijini șomerii din grupul țintă al proiectului în gasirea unui loc de munca. Specialiștii spun că a căuta un job este un job în sine, acest lucru se resimte în special în România, iar pentru unele persoane drumul până la găsirea acestuia este anevoios sau se termină destul de greu.

PRACTICĂ DE SPECIALITATE

Stagiul de practică se desfășoară în perioada 28 februarie - 20 mai 2011 la agenți economici de profil din Brăila. Cursanții au oportunitatea de a-si exersa abilitățile practice dobândite pe parcursul cursului, sau cele deținute înaintea începerii acestuia. Există cazuri în care persoana deține abilități în domeniul ospătăriei însă nu au calificarea necesară.Ospătarii dețin mai multe roluri dintre care:

DEMARARE CURS OSPĂTAR (CHELNER)

Luna decembrie 2010 a debutat cu demararea cursului de ospătar (chelner), cursanții selectați au semnat contractele de formare profesională. De asemenea, le-au fost prezentate programa de pregătire, planul de formare profesională, orarul și structura cursului. Cursanții au primit suporturile de curs, de pe care își vor putea însuși noțiunile teoretice de care au nevoie pentru a-și îmbunătăți abilitățile practice.  

Seminar de informare - 11 octombrie 2010 - Camera de Comert, Industrie si Agricultura Braila

      La sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura din Braila va avea loc seminarul de informare din cadrul Proiectului " Fii activ pe piata muncii in sectoarele turism si comert in judetele Tulcea, Braila si Galati!" care are ca subiect deschiderea cursului de Ospatar(chelner) vanzator in unitati alimentare.
Beneficiarii directi ai acestui proiect sunt:

Examene Finale

Bucatar 

  •  22 septembrie 2010 - teorie si practica

Cofetar Patiser  

  •  4 octombrie 2010 - teorie
  •  5 octombrie 2010 - practica

Vanzator - comerciant marfuri alimentare 

  •  4 octombrie 2010 - teorie si practica
LEGATURI UTILE